Karlstad Airport AB har daglig linjetrafik till/från Stockholm Arlanda med NextJet. Norweigan flyger till Las Palmas på vinterhalvåret och till Alicante under sommarhalvåret. De större charteroperatörerna, Ving, Fritidsresor och Apollo, har charterresor året runt under sommarhalvåret från Karlstad Airport. Vintertid går charterflygen till Gran Canaria. Under sommaren kan du åka till  b la Turkiet, Mallorca, Rhodos och Kroatien.

Presskontakt
Vd Peter Landmark +46 54-540 77 01
peter.landmark@karlstad.se

 

PRESSMEDDELANDE 2013-04-29

Chartra ett plan, flyg med FBK och njut av mer Kroatien

Chartra ett plan och res vart du vill i världen – direkt från Karlstad, häng med i samma plan som hockeyspelarna på bortamatcherna i höst, eller njut av en förlängd säsong till populära Kroatien. När Karlstad Airport och researrangören Scandjet presenterar höstens nyheter, så finns det något för både företagare, hockeyfans och resesugna familjer.

On-demand-travel heter konceptet som nu lanseras från Karlstad Airport av researrangören Scandjet. Tanken är att kunna erbjuda skräddarsydda resor utifrån resenärernas behov. En idrottsklubb kanske vill chartra ett plan till fotbolls-VM i Brasilien och arbetsplatsen till den gemensamma konferensen i Rom eller Paris.

­– Vi ser ett behov av att bland annat företag och föreningar vill kunna åka var de vill, när de vill till en rimlig kostnad. De tjänar på detta jämfört mot att åka reguljärt, säger Håkan Lindqvist, marknadschef på Scandjet.

Till att börja med kommer det att finnas ett flygplan som kör de chartrade resorna från olika platser i Sverige, men målet är att positionera flygplan på varje regional flygplats för att tillfredsställa de olika behoven.

Häng med på Färjestadscharter

Supporterflyg kallas nästa satsning på Karlstad Airport. För en billig peng kan du åka med hockeyspelarna i Färjestad till deras bortamatcher i Skellefteå, Luleå och Örnsköldsvik. Redan i morgon, lördag, kan du följa med på premiärturen till Skellefteå. I flygpriset ingår matchbiljett och transfer till arenan.

– Vi flyger Örebro hockey sedan tidigare och där har det varit stort intresse bland supportrarna att följa med. Största nyttan med flyget norrut är att både spelarna och supportrarna kan komma hem samma kväll, säger Håkan Lindqvist.

Dubbelt så många resor till Kroatien

I fjol lanserades Kroatien som ny destination från Karlstad Airport. I år utökas avgångarna till dubbelt så många – från 11 till 22. Resorna kan bokas mellan

15 maj och 9 oktober.

– Det var succé för Kroatien i fjol, så det känns kul att Scandjet nu satsar ytterligare på Karlstad–Kroatien, säger Carl Hallgren, marknadschef på Karlstad Airport.

Alla resorna kan bokas via scandjet.se

För mer information kontakta:
Carl Hallgren, marknadschef, Karlstad Airport, telefon 054-540 77 07


 

PRESSMEDDELANDE 2012-12-06

Nyhet från Karlstad Airport: Direktlinje till Alicante startar 9 april

Norweigans Las Palmas-satsning från Karlstad Airport har gått över förväntan. Den 9 april lanserar flygbolaget nästa direktlinje från Karlstad – till semesterparadiset Alicante.

Varje måndag från den 29 oktober har Norweigan lyft från Karlstad till Las Palmas. I april lanserar Karlstad Airport nästa stora destination på spanska solkusten: Alicante.

Varje vecka på tisdagar går direktlinjen klockan 19.55 från Karlstad Airport.

– Spanska solkusten är ett område där många har kontakter eller rentav egen bostad, så Alicante har funnits på önskelistan länge. Linjen kommer att vara intressant för resenärer i en stor del av mellersta Sverige och även ett stycke in på norska sidan, säger Peter Landmark, vd för Karlstad Airport.

Biljetterna släpps i morgon
Biljetter till Alicante går att köpa på www.norwegian.com från och med i morgon, fredagen den 7 december. Priset för en enkel biljett inklusive skatter, avgifter och bränsletillägg är från 499 kronor.

– I samband med att vi etablerar en bas i Alicante öppnar det nya möjligheter för oss att satsa ännu mer på regionerna när vi fortsätter att expandera. Vi har en stark tro på att bygga nya marknader och Karlstad Airport är en viktig samarbetspartner för oss, säger Åsa Larsson, informationschef på Norwegian.

Positiva siffror för flygplatsen
Alicante är alltså Karlstad Airports nya chartermål. Nästa sommar kan du åka till Cypern, Turkiet, Mallorca, Rhodos och Kroatien direkt från Karlstad. Sedan Karlstads kommun tog över flygplatsen har antalet passagerare ökat med 25 procent.

– Den positiva utvecklingen beror till stor del på att vi kunnat presentera nya flygoperatörer och destinationer, vilket gagnar både näringsliv och privatpersoner, säger Peter Landmark.

För mer information kontakta:
Peter Landmark, vd Karlstad Airport
Tel: 054-540 77 01
Åsa Larsson, informationschef Norwegian
Tel: + 46 735 22 22 42

PRESSMEDDELANDE 2012-09-24

Gustav, 1 år, blev passagerare nummer 30 000

I mars i fjol invigdes Ryanairs flyglinje mellan Karlstad och Barcelona. I kväll passerade passagerare nummer 30 000 genom gaten på Karlstad Airport. Jubileumsresenären Gustav Andersson, 1 år, överraskades med tårta, läsk, och en ny Barcelona-resa till hela familjen.

Det blev inte mamma Helena eller pappa Ebbe som gick genom gaten som nummer 30 000, utan lille sonen Gustav. Där väntade tårta och läsk innan familjen skulle sätta sig på planet ner till värmen. Och jubileumsresenären grattades med ännu en resa till Barcelona nästa vår.

Från slutet av mars till början av november går flygen från Karlstad Airport till Barcelona – två dagar i veckan. När Karlstad Airport och Ryanair nu summerar resandet sedan starten visar det på positiva siffror. Största delen av resenärerna kommer i från Värmlands- och Örebroregionen, medan 20 procent har varit spanjorer.

 – Det är glädjande att så många kunnat resa så enkelt till en så spännande del av Europa. Förr var inrikesflyget viktigast, nu är det bra förbindelser med Europa och övriga världen som efterfrågas mest, säger Peter Landmark, vd för Karlstad Airport.

Så här säger Elina Hakkarainen, sälj- och marknadschef för Ryanair i Norden och Baltikum:

 – Vi är mycket glada att fira denna stora milstolpe av 30 000 passagerare på Karlstad Airport. Hittills under 2012 har våra passagerarsiffror i Karlstad ökat jämfört med förra året. Även återstående delen av denna sommarsäsong så är det bättre bokat än förra året.

Än är det inte för sent att boka en resa till Barcelona och värmen. Fram till den 2 november flyger Rynair från Karlstad Airport med avgång måndagar och fredagar 19.50.

För mer information kontakta:
Peter Landmark, vd, Karlstad Airport, telefon 054-540 77 01
Carl Hallgren, marknadschef, Karlstad Airport, telefon 054-540 77 07

PRESSMEDDELANDE 2012-09-21

Vem blir passagerare nummer 30 000 till Barcelona?

Sedan förra våren har flyglinjen Karlstad-Barcelona lockat nära 30 000 resenärer. 20 procent av dem har varit spanjorer. På måndag klockan 19.50 kommer passagerare nummer 30 000 att uppmärksammas av ledningen på Karlstad Airport och Ryanair innan avgången till Barcelona.

Den 28 mars i fjol lyfte Ryanairs första plan till Barcelona från Karlstad Airport.  Sedan starten har flyglinjen lockat 30 000 personer. Största delen av resenärerna kommer från Värmlands- och Örebroregionen, medan 20 procent har varit spanjorer.

Inför avgången från Karlstad till Barcelona nu på måndag kommer passagerare nummer 30 000 att uppmärksammas lite extra av ledningen på Ryanair och Karlstad Aiport.

På plats finns Elina Hakkarainen, sälj- och marknadschef Ryanair i Norden och Baltikum, Peter Landmark, vd, Karlstad Airport och Carl Hallgren, marknadschef, Karlstad Airport.

Tid: Måndag 24 september, någon gång mellan klockan 18.30-och 19.15
Plats: Karlstad Airport

För mer information kontakta:
Peter Landmark, vd, Karlstad Airport, telefon 054-540 77 01
Carl Hallgren, marknadschef, Karlstad Airport, telefon 054-540 77 07

PRESSMEDDELANDE 2012-05-22

Pressträff med anledning av Skyways konkurs

Skyways har begärts i konkurs, meddelade flygbolaget på tisdagsmorgonen. Med anledning av detta kallar Karlstad Airport till en presskonferens idag klockan 11.30.

Närvarar gör Peter Landmark, vd Karlstad Airport, Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande och Henrik Lindblom, ordförande i Karlstad Airport AB.

Tid: Tisdagen den 22 maj klockan 11.30
Plats: Terminalen på Karlstad Airport

PRESSMEDDELANDE 2012-03-22

Värmlandstrafik ökar sin anslutningstrafik till Karlstad Airport:

Bussen blir starten på resan till Barcelona

Lämna bilen hemma och ta bussen till flygplatsen. Från och med slutet av mars utökar Värmlandstrafik sin trafik till och från Karlstad Airport med anslutningstrafik till Ryanairs linjeturer mellan Karlstad och Barcelona.

I dag bedriver Värmlandstrafik anropsstyrd trafik i förbindelsen mellan Karlstad och Karlstads Airport. Trafik som resenären måste beställa två timmar i förväg och som körs med taxi mellan ett antal angivna hållplatser inom centrala Karlstad och flygplatsen.
Dock erbjuds enbart denna flygbuss de resenärer som ska med den dagliga trafiken på Karlstad Airport till och från Arlanda, Bromma, Gardemoen och Köpenhamn.

Nu utökar Värmlandstrafik servicen med en helt ny busslinje som ska passa Ryanairs linjetrafik till Barcelona i Spanien. Flygbussen kommer att gå mellan flygplatsen och Karlstads busstation på måndagar och fredagar med bra möjligheter till byte från och till både tätortstrafik, regional och nationell trafik med buss och tåg.
– Flygplatsledningen har framfört önskemål om detta och nu testar vi denna trafik med start från den 26 mars då första flyget avgår från Karlstad till Barcelona, säger Värmlandstrafiks vd Lars Bull.

Peter Landmark, vd för Karlstad Airport är nöjd över initiativet som han vet efterfrågats av fjolårets resenärer på Barcelonalinjen.
– Detta innebär att resenärerna snabbt, billigt och enkelt kan ansluta till övrig kollektivtrafik i länet. Vi ser flyglinjerna till och från Karlstad Airport som en naturlig del av den moderna tidens kollektivtrafik, även till orter och länder ett stycke bort från Karlstad och Värmland. Därför känns det väldigt bra att nu kunna erbjuda värmlänningar, spanjorer och andra resenärer bussförbindelser i anslutning till Ryanairs linje till Barcelona, säger han.

Vill du veta mer?
Ring Värmlandstrafiks vd Lars Bull 0705-86 02 14 eller Peter Landmark, vd för Karlstad Airport på 054-540 77 01.

För aktuell tidtabellsinformation: www.varmlandstrafik.se

Värmlandstrafik ägs av kommunerna och landstinget i länet via Region Värmland. Ordförande i styrelsen är Jesper Johansson (MP), Grums, och vice ordförande är Tommy Ternemar (S), Kristinehamn. Mer information finner du på vår webbplats www.varmlandstrafik.se. Där kan du även diskutera kollektivtrafiken i vårt forum.
Vill du fråga oss om buss- och tågtider i länet? Ring oss på Resetjänsten i Munkfors, telefonnummer 0771 – 32 32 00.

PRESSMEDDELANDE 2012-01-09

Karlstad Airport ökade mest i Sverige under 2011

 Resandet till och från Karlstad Airport ökade med 30 procent under 2011. Det är mest av alla flygplatser i Sverige.
– Plussiffrorna beror till stor del på att vi som kommunalt bolag nu kan arbeta utifrån regionens förutsättningar, säger Peter Landmark, vd för Karlstad Airport. 

Ökningen har skett på alla destinationer och för såväl linje- som lågpris- och chartertrafik.
– Linjetrafiken är viktig för Värmlands närings- och samhällsliv. Bättre tillgänglighet till och från Värmland är något som många efterfrågat. Därför har vi prioriterat arbetet med att få fler linjer till de skandinaviska huvudstäderna, säger Peter Landmark.

Under vardagar finns nu tio avgångar i varje riktning till och från Köpenhamn, Oslo och Stockholm. Det är ett utbud som idag bara erbjuds från Stockholm, Göteborg, Malmö – och Karlstad.
– Med linjer till alla de stora flygplatserna i Skandinavien har det blivit enklare att hitta billiga förbindelser till storstäder som London och Berlin. För den som bokar tidigt går det nu att flyga dit från Karlstad för under 1 100 kronor, i detta exempel via Gardemoen, säger Peter Landmark.

En nyhet under året har varit fler morgonavgångar till Stockholm, med två olika bolag och till både Arlanda och Bromma.
– Både Skyways och Direktflyg har hög driftsäkerhet och mer än 90 procent av alla ankomster sker före tidtabell. Nu kan fler resa till tidiga möten i Stockholm och känna sig trygga med att komma fram och hem i tid, säger Peter Landmark.

Ytterligare en förklaring till de positiva siffrorna är den nya lågprislinjen till och från Barcelona, som lockade många värmlänningar att resa snabbt och billigt söderöver. Dessutom hittade några tusen spanjorer ett nytt resmål.
– Det tar tid att introducera nya destinationer så vi är glada att närmare 3 000 spanjorer valde att resa till Karlstad och Värmland redan under den första säsongen, säger Peter landmark.

 För 70 procent av gästerna var det första besöket i Sverige och 60 procent av dem stannade i mer än en vecka. Även för chartertrafiken var 2011 ett rekordår.
– 2011 kunde vi erbjuda 30 000 flygstolar till våra semesterresenärer. I år har vi klart med 36 000 stolar med Teneriffa och Fuerteventura som nya vinterdestinationer och med Cypern som komplement till Mallorca, Rhodos, Kreta och Turkiet under sommarhalvåret.

Ambitionen är att kunna erbjuda fler nya flyglinjer under 2012.
– Vi jobbar löpande med kontakter, presentationer och förhandlingar hos olika flygbolag och hoppas kunna återkomma med positiva nyheter under året, säger Peter Landmark, vd för Karlstad Airport.

 

Fakta

 Ökning av antal resande 2011:
+ 30 procent, mest av alla flygplatser i Sverige

Dagliga linjer, avgångar och ankomster (vardagar):
Stockholm-Arlanda: 4
Stockholm-Bromma: 2
Köpenhamn: 2
Oslo: 2

Lågprisflyg:
Barcelona, 2 avgångar och ankomster per vecka

Charterflyg:
Gran Canaria
Teneriffa
Fuerteventura
Cypern
Mallorca
Rhodos
Kreta
Turkiet (2 operatörer)

Kontakt
Peter Landmark, Vd Karlstad Airport: 054-540 77 01

PRESSMEDDELANDE 2011-12-19

Smöret kostar visserligen 1 390 kronor. Men då ingår flygresan Oslo-Karlstad tur och retur.

När smörbristen hotar Norge måste alla ställa upp. Så tänker man på Karlstad Airport. I samarbete med flygbolaget Direktflyg erbjuds hugade norrmän att köpa det åtråvärda smöret för priser från 1 390 kronor kilot, inklusive flygresa Oslo-Karlstad tur och retur.

– Visst inser vi att besöken här i Karlstad kommer att fyllas med annan shopping, nöjen eller arbete, men med vårt feta erbjudande vill vi ge vårt broderfolk en hjälpande hand, säger Peter Landmark, vd på Karlstad Airport.

Kampanjen startar idag måndag den 19 december och pågår under hela vecka 51.

Boka resan via www.direktflyg.se eller telefon +46 (0) 243 444 700. Enkel resa kostar från 695 kronor. Vid incheckningen inför hemresan till Oslo bjuder vi dig på ett kilo smör, utan extra kostnad.

För mer information kontakta:
Peter Landmark, vd Karlstad Airport: 054-540 77 01
Tezz Tordsdotter Ohlsson, vd Direktflyg: 073-377 74 11

PRESSMEDDELANDE 2011-11-25

Karlstad–Barcelona är nu bokningsbart för 2012

Flyglinjen Karlstad–Barcelona är nu åter bokningsbar på Ryanairs hemsida. Den 26 mars lyfter första planet från Karlstad Airport.

– Vi har fått många förfrågningar om när man kan boka inför nästa säsong, så nu kan vi berätta att vi har öppnat bokningarna för 2012, säger Peter Landmark, vd Karlstad Airport.

Som tidigare så flyger Ryanair från mars till oktober.

Karlstad–Barcelona (Girona)
Måndagar och fredagar: avgång 19.50

Barcelona (Girona)–Karlstad
Måndagar och fredagar: avgång 16.25

Bokningarna görs på: ryanair.com

För mer information:
Peter Landmark, vd Karlstad Airport, tel 070-594 47 71.

PRESSMEDDELANDE 2011-11-03

Rekordstort charterutbud från Karlstad Airport – nu med ytterligare en operatör: Turkietresor

Nästa års charterprogram från Karlstad Airport är det största någonsin. Värmlänningarna kan välja att flyga direkt från Karlstad till åtta populära semesterorter runt Medelhavet och Kanarieöarna.

Nu breddar vi utbudet ytterligare med nya charteroperatören Turkietresor som börjar flyga till Antalya i mitten av maj.

– Vi har jobbat för att få till ett brett program som passar alla målgrupper. Nu är vi stolta över att kunna presentera ytterligare en stor operatör på Turkiet, säger Peter Landmark, vd på Karlstad Airport.

Ving, Fritidsresor och Apollo flyger från Karlstad sedan tidigare. Turkietresor blir därmed den fjärde charteroperatören som etablerar sig på Karlstad Airport. De erbjuder resor till Antalya i Turkiet med avgång på fredagar under sommarperioden 11/5 till 24/8 med 180 passagerare på varje flyg (Airbus 320). Fritidsresor fortsätter sen att flyga till Turkiet fram till den 3 oktober.

– Vi tror att boende i Karlstadsregionen har ett sug på att resa till Turkiet under bästa möjliga säsong, semesterperiod och inte minst – sommarlovet. Vår katalog med många spännande nyheter skickas ut till 120 000 hushåll i Karlstadsregionen om en dryg vecka, då även hela programmet ligger ute på www.turkietresor.se, säger Marie Andersson, Sverigeschef för Turkietresor.

Turkietresor erbjuder ett varierat utbud av högkvalitativa paketresor till Turkiet. Företaget grundades 2007 och är ett dotterbolag till norska Tyrkiareiser AS. Svenska avreseorter är Stockholm, Göteborg, Norrköping, Ängelholm och nu – Karlstad. Under 2011 reste 16 000 personer till Antalya-regionen med Turkietresor. 2012 räknar företaget med 26 000 resenärer.

Hit kan du flyga direkt från Karlstad Airport nästa år:

Vintern 2011/2012
Gran Canaria 19/10-4/4 Fritidsresor, Ving, Apollo
Fuerteventura 9/1-6/2 Apollo
Teneriffa 8/1-5/2 Apollo

Sommaren 2012
Turkiet 11/5-24/8 Turkietresor NY!
Rhodos 13/5-10/6 Apollo
Cypern 14/5-8/10 Fritidsresor
Mallorca 5/5-9/6, 18/8-29/9 Ving
Turkiet 15/8-3/10 Fritidsresor
Kreta 24/8-28/9 Apollo

För mer information:
Peter Landmark, vd Karlstad Airport, tel 070-594 47 71.
Marie Andersson, Sverigeschef för Turkietresor, tel 073-523 48 86

PRESSMEDDELANDE 2011-10-19

Karlstad Airport breddar utbudet med Oslo och Bromma

Måndagen den 7 november startar flygbolaget Direktflyg två nya flyglinjer från Karlstad Airport: Karlstad – Bromma och Karlstad – Oslo. Flyglinjerna kommer att ha daglig trafik till två viktiga knutpunkter för det värmländska näringslivet.

– De nya flyglinjerna underlättar kontakten med storstadsregionerna, Oslo och Stockholm. Det ökar tillgängligheten och konkurrenskraften för Värmland och Karlstad, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande.

I och med de nya flyglinjerna blir Karlstad Airport Sveriges enda regionala flygplats som erbjuder daglig trafik till tre skandinaviska huvudstäder: Oslo, Stockholm och Köpenhamn.

– Tiden till Bromma på morgonen är unik. Som företagare landar du i Bromma 08:15 och kan hinna till ett affärsmöte klockan 09.00 nästan var som helst i Stockholm, säger Peter Landmark, vd Karlstad Airport.

Nyheten tas emot med öppna armar av det värmländska näringslivet, som länge har efterfrågat de här flyglinjerna.

– På kort tid har vi gått från fem till 50 företag som gör affärer med Oslo och Norge. I och med den nya flygförbindelsen kan vi stärka samarbetet med Norge ytterligare och även öka möjligheten för norrmännen att komma hit, säger Göran Österman, vd för stiftelsen Compare med runt 100 IT- och telekomföretag som intressenter.

Christer Jansson är vd på SYSteam Lesswire, som arbetar med mobila lösningar. Hela IT-leverantörsföretaget har 85 anställda i Karlstad.

– Det här var ett drömscenario för oss och ett exempel där kommunen verkligen har lyssnat på näringslivet. Det är avgörande för oss att vi enkelt kan ta oss till och från Stockholm eftersom 90 procent av våra svenska affärer sköts därifrån, säger Christer Jansson.

Direktflyg heter flygbolaget som nu etablerar sig på Karlstad Airport.

– Vi ser fram mot att komma tillbaka till såväl Karlstad som Oslo där vi har god kännedom om marknaden sedan tidigare, säger Tezz Tordsdotter Ohlsson, vd Direktflyg.

Här är avgångarna:

Oslo

Två avgångar dagligen (måndag till torsdag)
Karlstad – Oslo 09:55 och 20.10
Oslo – Karlstad 10.55 och 21.10

En avgång på fredagar
Karlstad – Oslo 14.00
Oslo – Karlstad 15:00

Bromma

Två avgångar dagligen (måndag till fredag)
Karlstad ­– Bromma 07:15 och 17:20
Bromma – Karlstad 08:30 och 18:45

För mer information:
Peter Landmark, vd Karlstad Airport, tel 070-594 47 71.
Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlstads kommun, tel 070-689 39 39.
Göran Österman, vd Compare, tel 070-582 05 27.
Christer Jansson, vd SYSteam Lesswire, tel 070-354 76 14.

PRESSMEDDELANDE 2011-10-18

Karlstad Airport presenterar två nya flyglinjer

Två nya flyglinjer och ett nytt flygbolag etablerar sig på Karlstad Airport med start i november. Medierna bjuds in till flygplatsen i morgon där vi kommer att berätta mer om flyglinjerna.

Tid: Onsdagen den 19 oktober klockan 10.00

Plats: Karlstad Airport, terminalen

Deltar gör:
Peter Landmark, vd Karlstad Airport
Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande
Representanter från näringslivet och det nya flygbolaget

PRESSMEDDELANDE 2011-08-12

I kväll lyfter passagerare nummer 10 000 med Ryanair från Karlstad

I slutet av mars började Ryanair flyga mellan Karlstad och Barcelona. I kväll går passagerare nummer 10 000 genom gaten på Karlstad Airport.

– Det är en viktig siffra för flygplatsens utveckling. Därför kommer vi att uppmärksamma den personen lite extra, bland annat genom att bjuda på en resa för två, säger flygplatschefen Peter Landmark.

Överallt i Europa uppmärksammar Ryanair passagerare nummer 10 000. I kväll lyfter han eller hon från Karlstad Airport mot Barcelona Girona klockan 19.50, men överraskas vid säkerhetskontrollen redan vid 18.30-tiden. Totalt är det 270 personer som reser mellan Karlstad och Barcelona i kväll, varav drygt 20 procent är spanjorer.

– Det är roligt att linjen har etablerat sig så snabbt. Det betyder att värmlänningarna verkligen drar nytta av att det är så lätt att ta sig ner i Europa från Karlstad, säger Per-Samuel Nisser, kommunstyrelsens ordförande.

Han kommer att finnas i ankomsthallen tillsammans med Peter Landmark och Henrik Lindblom, ordförande i Karlstad Airport AB, för att uppmärksamma passagerare nummer 10 000. Detta kommer att ske cirka klockan 18.30.

Om det blir en spanjor eller en svensk återstår att se. Under augusti, som är Spaniens största semestermånad, har antalet spanjorer på flyglinjen utgjort mellan 20-30 procent av resenärerna och Barcelonalinjen har varit med och bidragit starkt till Karlstad Airports trafikökningen på 29 procent i år.

– Vi är mycket nöjda med utvecklingen i Karlstad, att vi har nått 10 000 passagerare. Bokningsprognosen för de närmaste månaderna ser också mycket positiv ut, säger Elina Hakkarainen, Ryanairs Nordenchef.

För att fira att den nya flyglinjen har varit så vältrafikerad släpper Ryanair 500 000 biljetter för 72 kronor. Biljetterna gäller för resa under tisdagar, onsdagar och torsdagar i oktober på över 1 000 av Ryanairs europeiska destinationer och måste bokas på www.ryanair.com innan midnatt måndag den 15 augusti.

För mer information:
Peter Landmark, vd Karlstad Airport tel 070-594 47 71
Per-Samuel Nisser, kommunstyrelsens ordförande tel 070-689 39 39

PRESSMEDDELANDE 2011-07-07

Charter till Cypern från Karlstad nästa sommar

Nu är det klart med ännu en destination från Karlstad Airport. Med start 14 maj 2012 kan värmlänningarna åka direktcharter med Fritidsresor till Larnaca på Cypern, ett av sommarens populäraste resmål.

– När vi pratar med våra resenärer är ett återkommande önskemål att det ska finnas fler semestermål och med olika slags karaktär att välja bland. Därför känns det väldigt bra att kunna erbjuda Cypern som resmål, säger flygplatschefen Peter Landmark.

Resorna från Karlstad Airport till Cypern kommer att avgå en gång i veckan på måndagar. Totalt blir det 2 000 platser under säsongen som sträcker sig från 14 maj till 8 oktober 2012. Flygbolaget är danska Jet Time.

Fritidsresor har redan idag charter till Mallorca, Turkiet och Gran Canaria från Karlstad Airport.

– Intresset för att resa på charter från Karlstad överträffar förväntningarna och är större än på länge. Vi utökar därför redan nu med Cypern nästa sommar, säger Fritidsresors Sverigechef, Bassam el Mattar.

Larnaca är Cyperns tredje största stad och en populär turistort som ligger vid Cyperns sydöstra kust. I höst släpps biljetterna till försäljning och intresset för flyglinjen väntas bli stort.

För mer information kontakta:
Peter Landmark, vd Karlstad Airport, tel: 054-540 77 01, 070-594 47 71
Peter Hellström, Fritidsresors informationsavdelning: 076-104 99 71

PRESSMEDDELANDE 2011-07-05

Positivt första halvår för Karlstad Airport

Flygtrafiken vid Karlstad Airport ökade med 24 procent under första halvåret i kommunens ägo. Under juni gick resandet upp med hela 29 procent jämfört med i fjol.
– Det som är positivt är att vi ökar inom alla trafiksegmenten, både inrikes, utrikes och på chartersidan, säger Peter Landmark, vd på Karlstad Airport.

Karlstad Airport har haft en positiv utveckling sedan Karlstads kommun tog över ägandet och driften av flygplatsen. När man nu summerar årets sex första månader visar siffrorna att flygresandet har ökat med 24 procent, jämfört med samma period förra året. Juni var den bästa månaden med en ökning på 29 procent.

– Vi har medvetet jobbat hårt med trafikutvecklingen och nu börjar det ge resultat, vilket glädjer oss, säger Peter Landmark.

Under årets sex första månader har man kunnat åka till: Barcelona, Teneriffa, Egypten, Gran Canaria, Mallorca, Köpenhamn och Stockholm.

Ryanairs avgångar till Barcelona har fått en bra start. Linjen har gjort det möjligt att ta sig från Karlstad till sol och värme på bara 2 timmar och 45 minuter.

Men flyglinjen har inte bara lockat Karlstadsbor och värmlänningar. På Karlstad Airport har man även sett en tillströmning av resenärer från Norge, Närke, Dalarna och i viss mån Västra Götaland.

– Beläggningen ser bra ut både till och från Barcelona och det växer hela tiden. Trots hård konkurrens från övriga destinationer i Europa, så börjar även planen att fyllas med spanjorer till Karlstad, säger Peter Landmark.

En nyhet från januari 2012 är att flygen till Teneriffa och Fuerteventura avgår från Karlstad på morgonen och går tillbaka på kvällen. På så vis får resenärerna en extra dag på semestern. Den här typen av avgångar brukar vanligtvis vara förbehållna flygplatserna i storstäderna.

Destinationer som är klara från Karlstad Airport hösten/vintern 2011/2012: Kreta – september, Turkiet – augusti till oktober, Mallorca – april till september, Gran Canaria – oktober till mars, Fuerteventura och Teneriffa – start januari 2012, Barcelona – mars till oktober, Köpenhamn och Stockholm – trafikeras dagligen som vanligt.

För mer information kontakta:
Peter Landmark, vd Karlstad Airport, tel: 070-594 47 71

PRESSMEDDELANDE 2011-05-27

Mer charter från Karlstad Airport

Fuerteventura och Teneriffa nya destinationer Försäljningen av vinterns resor är i full gång. Hittills har bokningarna ökat med 26 procent jämfört med förra året. För att möta den stora efterfrågan sätter Apollo in extraflyg. Totalt handlar det om 1 500 platser från Karlstad Airport.

Redan i vintras märkte Apollo att efterfrågan på resor till Kanarieöarna ökade och nu är trycket på vinterns resor större än någonsin. Totalt ligger försäljningen av vinterresor på 26 procent mer än samma period förra året. De senaste veckorna har försäljningen av resor till Kanarieöarna ökat med 40 procent.

För att möta den stora efterfrågan på Kanarieöarna har Apollo satt in extraflyg till Fuerteventura och Teneriffa. Till Fuerteventura sätter Apollo in 750 extra platser och till Teneriffa samma antal extra platser. Flygen kommer att starta den 8 januari 2012 till Teneriffa och den 9 januari till Fuerteventura.

En glad nyhet är också att flygen kommer att avgå från Karlstad på morgonen och gå tillbaka på kvällen en vecka senare. Den typen av avgångar brukar annars bara finnas på de större flygplatserna.

– Det känns alltid extra roligt när vi kan erbjuda landsortsborna direktflyg. Vi märker en ständigt ökad efterfråga på direktflyg från hela landet. Vi tror också på att Kanarieöarna kommer att bli en storsäljare för vintern, säger Kajsa Moström, Apollos informationschef.

Efterfrågan på resor till Kanarieöarna hade redan ökat innan revolutionen i Nordafrika. Men fick sedan en extra skjuts av att Egypten och Tunisen fick stängas ner, det märks nu att efterfrågan finns kvar och växer till vintersäsongen. Kanarieöarna har också satsat mycket på sina hotell de senaste åren för att stärka sin konkurrenskraft.

– Vi är naturligtvis glada att Apollo satsar stort på Karlstad Airport. Allt sedan vi blev en regional flygplats har vi jobbat hårt med att hitta nya destinationer och intressanta operatörer som kan ge Värmlänningarna det utbud som de har rätt att kräva, säger Peter Landmark, VD för Karlstad Airport i en kommentar från semesterön Rhodos, dit han för övrigt flugit med Apollo från Karlstad Airport.

För mer information kontakta
Peter Landmark, VD Karlstad Airport 070-594 47 71
Kajsa Moström, informationschef Apollo, 08-673 85 03

PRESSMEDDELANDE 2011-03-28

Första Ryanairplanet lyfter mot Barcelona

Ett 100-tal värmlänningar tar plats på det första flyget med Ryanair från Karlstad till Barcelona på måndagen den 28 mars. Samtidigt kommer en handfull spanjorer hit med hjälp av den nyöppnade linjen.

– Det känns jätteroligt att flygningarna har kommit igång och att bokningsläget ser så bra ut. Kul att värmlänningarna uppskattar den nya möjligheten att ta sig direkt till Barcelona, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande.

Den nya flyglinjen har hittills mottagits väl av värmlänningarna och flygbolaget är positivt till utvecklingen av förbokade biljetter från Karlstad. Av de nya linjer som Ryanair har startat är Karlstad-Barcelona bland dem som har flest förbokade platser i hela Europa. Nu återstår ett intensivt arbete med att marknadsföra Karlstad som en attraktiv destination för spanjorerna.

– I dagarna startar kraftfulla marknadsaktiviteter tillsammans med Visit Sweden och Ryanair nere i Barcelonaregionen för att också få spanjorerna att upptäcka Värmland, säger Peter Landmark, VD för Karlstad Airport.

Från klockan 19.00 finns kommunstyrelsens ordförande Per-Samuel Nisser, Ulf Nyqvist, styrelseordförande i Karlstad Airport och Peter Landmark, VD, på plats och kan svara på frågor.

Det första planet till Barcelona lyfter 19.50.

Fakta
Ryanair flyger två dagar i veckan mellan Karlstad och Barcelona mellan mars och oktober. Ryanair flyger till Girona Airport utanför Barcelona, en av bolagets större baser i Europa. Det betyder att resenärerna, om man vill, lätt kan ta sig vidare till ett 60-tal andra städer och platser i Europa, bland annat Rom, Venedig, Milano, Paris, Madrid, Mallorca, Ibiza, Teneriffa, Malta, Cypern, Sicilien mm.

För mer information kontakta:
Per-Samuel Nisser, tel 070-689 39 39.
Peter Landmark, tel 054-540 77 01

PRESSMEDDELANDE 2010-12-16

Fortsatt direktflyg till Gran Canaria

Värmlänningarna kan fortsätta flyga direkt från Karlstad till Gran Canaria. Det stod klart när Vingresor idag presenterade sitt utbud inför säsongen 2011/2012

– Värmlänningarna gillar precis som övriga Sverige att åka från sin lokala flygplats och därför känns det roligt att kunna erbjuda vinterresor till ett sådant populärt resmål från Karlstad Airport, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Gran Canaria är fortfarande en av svenskarnas mest populära resmål. Redan i dag kan du åka till Gran Canaria från Karlstad Airport men nu är det alltså klart att det kommer att bli en fortsättning. Totalt kommer 2 322 värmlänningar att njuta av solen och de guldgula sandstränderna på det klassiska resmålet även under nästa vintersäsong. Flyget till Gran Canaria kommer att gå under perioden oktober 2011 till april 2012.

Resmål sommaren 2011 från Karlstad

Karlstad – Antalya, Turkiet
Avgång varje onsdag under perioden 17/8 – 5/10
Karlstad – Mallorca
Avgång varje fredag under perioden 29/4 – 23/9
Karlstad – Rhodos
Avgång varje söndag under perioden 1/5 – 12/6