Värmland

Värmland – ett landskap som erbjuder det mesta

Karlstad är en av Sveriges mest restaurang- och hotelltäta städer. Musikevenemang, teater och dans står högt i kurs. Vill du bo i en mindre stad, känd för sina konstnärer är Arvika ett utmärkt alternativ.

Vår vackra natur och olika naturaktiviteter är kända långt bortom landskapets gränser. Kristinehamn har ett aktivt skärgårdsliv med många båtturer. Vill du fiska kan du göra det i Hammarö. I Karlskoga kan du paddla kanot.

Ja, hur du än vill bo och vad du än vill göra, kan du boka det mesta hos oss.

Vill du ha mer information om Värmlands turistnäring hittar du det här.

Näringsliv

Besöksnäringen, skogen, IT-sektorn, den moderna upplevelseindustrin, verkstadsindustrin – det värmländska företagandet spänner över ett brett område. Här finns nyföretagande och innovationer, exportindustri och entreprenörskap men också stora industriföretag och företag med gamla anor.

I det värmländska näringslivet är värme, omtanke och samarbete ett naturligt sätt att vara mot varandra. Vi hjälps åt för att komma längre. Läs mer om det värmländska näringslivet här.

Etablera ditt företag i Värmland

Som starkt regioncentrum i Värmland är Karlstad av tradition en besöks- och handelsstad. Här finns de stora arrangemangen, ett högt handelsindex och mycket kompetens samlad kring massa, papper och förpackningar.

Karlstad ligger på Klarälvens delta vid Vänerns norra strand, mitt mellan Stockholm och Oslo. Karlstads kommun har närmare 84 000 invånare och är bland Sveriges 25 största kommuner. Karlstad är residensstad i Värmland och här finns service och tjänster för hela Karlstadsregionen som består av Karlstad och de fyra kranskommunerna: Forshaga, Grums, Hammarö och Kil. Tillsammans är vi drygt 130 000 invånare.

Tillväxtcentrum
Besöksadress: Stadshuset, Drottninggatan 32
Nås via Karlstads kommuns växel: 054-540 00 00
E-post: tillvaxtcentrum@karlstad.se

Mer information hittar du här.

Turistinformation

Värmland är ett mycket intressant landskap för turisten. För information om boende, evenemang, aktiviteter har Destination Värmland en bra hemsida, destinationvarmland.se.

Vandrarhem

I Värmland finns det många fina vandrarhem för dig som söker ett enklare boende.

Evenemang

Om du vill läsa om vilka evenemang som är aktuella i regionen just nu, besöker du http://varmland.se/