Flygplatsreklam

Varje år besöks vi av tusen och åter tusen förväntansfulla resenärer. De drar sina väskor, promenerar i sakta mak, stressar eller sitter skönt tillbakalutade. Allt detta i en modern miljö som utlovar äventyr.

Självklart ska du ta tillvara på detta. Att marknadsföra sig på flygplatsen är inte bara lönsamt. Det bjuds även på unika möjligheter. Inomhus finns stora ytor och en enorm takhöjd, och utomhus är väl den enda gränsen just … himlen. Det är med andra ord bara att släppa lös fantasin.

Hör av dig så siktar vi mot himlen.

Varför flygplatsreklam?

Folk som reser är oftast inställda på att ta emot nya intryck. De träffar nya människor, åker till nya miljöer, iakttar nya företeelser eller gör affärer – öppna för förändringar och mottagliga för påverkan. Flygplatsen är en positiv miljö med tid för nya intryck. Här är reklam ett naturligt inslag i miljön och en mediekanal där reklamacceptansen är hög. Här fungerar verkligen reklam!

Genomslagskraft

På flygplatsen finns både tid och plats för reklam. Resenärerna på vår flygplats är köpstarka konsumenter och merparten är beslutsfattare inom privat eller offentlig sektor. Marknadsföringen får genomslagkraft när din målgrupp uppmärksammar den, uppfattar fördelen med produkten eller tjänsten och får ett begär. Ännu bättre är det naturligtvis om kunden kan få uppleva produkten, känna på den, smaka på den, provsitta i den och så vidare.

Anpassning

På flygplatsen kan du ta ut svängarna och göra insatser utöver det vanliga. Vi erbjuder stora utrymmen och högt i tak i en miljö som är modern och smakfullt inredd. Kontakta oss så hjälper vi dig att skapa anpassade kampanjer och event som ger dig maximal effekt.

Effekt

På flygplatsen finns unika möjligheter till att skapa styrka i budskapet. Här har målgruppen möjlighet att se, känna och uppleva produkten på plats. Här finns möjlighet att använda hela flygplatsen. Stort utrymme ger stor effekt. Har du egna idéer? Vi välkomnar nya och kreativa exponeringssätt.

Statistik och fakta om målgruppen

Flygplatsen är en arena för träffsäkra möten och uppmärksamhet. Majoriteten av våra resenärer är affärsresenärer, en köpstark och intressant målgrupp för majoriteten av Sveriges företag. Nedan finner du ytterligare statistik och information om våra resenärer:

  • 65 % män
  • 35 % kvinnor
  • Majoriteten är mellan 30-49 år
  • 75 % är affärsresenärer
  • 59 % har en ledande position på topp- eller mellannivå
  • 29 % reser mer än 10 ggr/år
  • 60 % tjänar mellan 450-800 000 SEK
  • Resenärer spenderar i snitt 90 minuter på flygplatsen

 

För flygplatsreklam kontakta:

Carl Hallgren, marknadschef
054-540 77 07
carl.hallgren@karlstad.se