Stark ökning för Karlstad Airport

Karlstad Airport trafikeras med linjetrafik av Nextjet som flyger inrikes till Arlanda, Lufthansa/bmi regional som flyger utrikes till Frankfurt samt Norwegian som går till Alicante. Dessutom flyger Ving, Fritidsresor, Apollo, Scandjet och Turkietresor med ett stort charterutbud från Karlstad varje vecka.
Under våren 2015 har passagerarutvecklingen stadigt pekat uppåt och aprils resultat visar på 27 % ökning av antalet resenärer mot samma månad 2014.

− De här fina siffrorna beror dels på den uppskattade linjen till Frankfurt, säger Peter Landmark, vd på Karlstad Airport. Det är extra roligt att också fritidsresenärerna har fått upp ögonen för Frankfurtlinjen. Det är en unik möjlighet att enkelt kunna resa både in och ut i världen, direkt till och från Karlstad.

Den goda passagerarutvecklingen har också Nextjet stor del i, som sedan 1 mars har utökat sitt antal avgångar till och från Arlanda, från tre till fem avgångar dagligen.

‒ Vi på Nextjet är väldigt nöjda med utvecklingen vi ser i Karlstad. Under veckorna 18‒19 hade vi den bästa beläggningen någonsin på Karlstad Airport och gjorde all time high. Dessutom ser bokningsläget framåt bra ut. I sommar satsar vi dessutom på att flyga direkt Karlstad‒Visby under Almedalsveckan i början av juli. Även där ser vi ett positivt bokningsläge, säger Henning Lindberg, marknadschef på Nextjet.

April var en månad med fler goda nyheter då Norwegian meddelande att man kommer tillbaka med den populära linjen till Gran Canaria från Karlstad kommande vinter. Detta innebär att Norwegian nu flyger året runt från Karlstad Airport; sommarhalvåret till Alicante och vinterhalvåret till Gran Canaria.

Kontakter:
Peter Landmark, vd Karlstad Airport: 070-594 47 71
Henning Lindberg, marknadschef Nextjet: 070-539 65 86