Ny strejk på Lufthansa ‒ Karlstad påverkas inte

Pressmeddelande 2015-11-09

I fredags gick tyska flygbolaget Lufthansas kabinpersonal ut i strejk beroende på en konflikt angående besparingar och strandade förhandlingar om ett pensionspaket. 113 000 passagerare berörs idag måndag – alla Lufthansaflygningar från Frankfurt, München och Düsseldorf påverkas. Av dessa flighter går 16 till eller från Arlanda, och åtta stycken till eller från Landvetter i Göteborg.

De två dagliga turerna från Karlstad Airport till Frankfurt med BMI Regional påverkas dock inte utan flygs precis som vanligt.

‒ Det är resenärer som ska vidare från Frankfurt med Lufthansa som blir drabbade av strejken. Vi uppmanar alla med sådana biljetter att ta kontakt med Lufthansa som är ansvariga för att boka om biljetterna, säger Ing-Marie Fernlöf, handlingagent för BMI Regional och stationsledare på Karlstad Airport.

Kabinpersonalens fackförbund Ufo har planerat strejkdagar fram till den 13 november. Enligt Lufthansa kan nya samtal i veckan förkorta strejken, men flygbolaget utgår från att den kommer att pågå till och med fredag.