Ny rutt för Frankfurtflyget

Pressmeddelande 2015-02-05

Nu är det klart att flyget mellan Karlstad och Frankfurt kommer att mellanlanda i Jönköping med start den 1 mars. Det innebär att sträckan kommer att trafikeras med ett större plan med 49 platser istället för dagens 37. Detta innebär också att det nu även blir möjligt att flyga inrikes mellan Karlstad och Jönköping. 

– Flyglinjen går bra och flygbolagen är nöjda med passagerarutvecklingen. Att linjen nu går via Jönköping gör den ännu mer bärkraftig och affärsmässigt stabil, vilket är bra för Karlstad och Värmland, säger Peter Landmark, VD på Karlstad Airport.

Flygtiden förlängs med 30 minuter. Det kommer inte att påverka anslutningstiderna i Frankfurt, planet kommer att starta lite tidigare från Karlstad och landa lite senare från Frankfurt jämfört med dagens tidtabell. En bonus är att vi nu även får en ny flyglinje mellan Karlstad och Jönköping.

– Det är en stor fördel att kunna ta sig från Karlstad till 78 länder och 235 destinationer över hela världen via Frankfurt. Att ha sådana förbindelser från en regional flygplats är unikt, säger Peter Landmark.

Sedan linjen startade i maj förra året har mer än hälften av passagerarna varit inresande från Europa och andra länder. Det visar att Karlstad och Värmland har kommit en bra bit närmare övriga världen genom linjen till Frankfurt.

– Det är väldigt viktigt för kommunens och regionens tillväxt och utveckling att vi har en flygplats med förbindelser ut i Europa. Näringslivet ser flygplatsen som en avgörande faktor för att bedriva verksamhet i regionen och är nöjda med linjen, säger Henrik Lindblom (FP), styrelseordförande Karlstad Airport AB.

De nya flygtiderna hittar ni bland annat hos din resebyrå, på lufthansa.com och bmiregional.com

Mer information presenteras den 12 februari i Jönköping

För mer information kontakta: 

Peter Landmark, VD Karlstad Airport, tel 070-594 47 71

Henrik Lindblom, styrelseordförande Karlstad Airport, tel 070-543 71 63