Frankfurtflyget firar ett år!

Pressmeddelande 15-05-26

0

Idag för ett år sedan lyfte det första planet från Karlstad Airport med destination Frankfurt. En månad senare gjordes Sveriges först flygning med biobränsle i tankarna på samma linje och sedan dess har linjen stadigt utvecklats till en reguljär flyglinje med elva avgångar varje vecka. Linjen trafikeras av Lufthansa i samarbete med brittiska BMI Regional och flyglinjen var en starkt bidragande orsak till Karlstad Airports goda resultat i april månad, då antalet resenärer ökade med 27 % jämför med samma månad 2014.

 ‒ Efter ett år med flighten KSD-FRA kan vi med glädje konstatera att vi tillsammans med BMI har kunnat tillfredsställa ett behov från Karlstads näringsliv och befolkning i stort av denna direktanslutning till Lufthansas huvudnav med förbindelser över hela världen. De två dagliga turerna på vardagar, opererade av vår partner BMI, ger en uppsjö av möjligheter att efter bara ett enkelt byte, flyga vidare till bokstavligt talat hela världen, säger Håkan Bäverstrand, Sverigechef Lufthansa.

Christina Grassl som arbetar på Barilla i Filipstad flyger från Karlstad Airport till Frankfurt ungefär en gång per månad.

‒ Idag ska jag till München och i mitt jobb flyger jag mest till Tyskland och Italien. Jag tycker att det är jättesmidigt att flyga från Karlstad och från Frankfurt kan man ju sedan åka vart som helst. Jag är verkligen nöjd med att den här linjen finns, säger Christina som tillsammans med de övriga resenärerna blir bjudna på tilltugg av Kjell Björnstad på Kjell & Bolas Airport bistro.

‒ Under det senaste året har BMI Regional och vår partner Lufthansa sett en positiv utveckling av linjen till Frankfurt. Speciellt företag har upptäckt effektiviteten i att använda Frankfurtlinjen från Karlstad och vårt arbete pågår hela tiden för att få fler att upptäcka möjligheten att kunna resa direkt från Karlstad och vidare ut i världen, säger Paul Sies, kommersiell chef på BMI Regional. 

Och det är inte bara affärsresenärer som upptäckt Frankfurtflyget.

‒ På dagens flygning såg vi både affärs- och fritidsresenärer och det är extra roligt att fritidsresandet med linjen ökar. Att resa från Karlstad via Frankfurt är ett enkelt sätt att snabbt komma vidare ut till storstäder som Barcelona eller Rom för en cityweekend, säger Peter Landmark, vd på Karlstad Airport.